אלוגטריידינג: כך תעשו את זה לבד בבית

כולכם שמעתם על אלגוטריידינג. גם אם אתם לא מכירים את זה לעומק – אתם יודעים שבסופו של דבר מדובר במסחר שמבצעות מכונות.

נתחיל מהסוף: כולכם שמעתם על אלגוטריידינג. גם אם אתם לא מכירים את זה לעומק – אתם יודעים שבסופו של דבר מדובר במסחר שמבצעות מכונות. מסחר שנועד לזהות דפוסים מסוימים, חריגות, ולהפעיל מערך של קבלת החלטות מוכן מראש (או לחילופין – מערך שמשתנה בהתאם לנתונים השונים שנאספים). פעם אמרו שזה העתיד, היום כבר מבינים שזה ההווה – והשאלה היא לא מי עושה את זה, אלא מי עושה את זה בצורה הכי טובה. מרבית המסחר, בארץ ובחו"ל, מבוצע באמצעות מכונות שהחליפו – כבר מזמן – את הסוחרים. מתו ימי הנוסטלגיה.

מסחר אלגוריתמי בתדירות גבוהה – HFT, וזיהוי פערי ארביטראז' במהירות

השחקנים הגדולים הם כמובן הקרנות ובתי ההשקעות הגדולים. הם מפעילים מערכי מחשוב כבירים, לרוב באמצעות מערכות מסוג HFT. לא להיבהל; זו לא קללה – אלא ראשי תיבות של מסחר אלגוריתמי בתדירות גבוהה. המדובר במערכות יקרות ועוצמתיות אשר מזהות באלפיות השנייה פערי ארביטראז' או הסתברות גבוהה במיוחד לתזוזה בכיוון כזה או אחר בנכסים פיננסיים. לאורך זמן המכונות הללו מצליחות לייצר רווחיות עצומה ברמת יציבות גבוהה. היכולות המתמטיות והטכנולוגיות אדירות ובהתאם גם אחוזי ההצלחה של המכונות המצליחות מדהימים ויכולים להגיע אל 90% וגם 95% ואף יותר.

אך האם ניתן ליישם ולהפעיל בהצלחה מכונות או שיטות אוטומטיות וממוחשבות גם במסחר לטווח קצר, בינוני וארוך? האם למשל קיימת שיטה במסחר יומי או שבועי, כזו שאולי לא תספק לנו 95% הצלחה אך לאורך זמן תצליח להניב תשואה חיובית ולאתר את המניות בהן קיימת הסתברות גבוהה יותר למהלך עליות של יומיים, שבועיים או חודשיים? לפני כשנה יצאנו בבורסה גרף למסע שנועד למצוא תשובה לשאלה הזו – על מנת לאפשר למשקיעים וסוחרים לעשות זאת בעצמם. אנחנו גאים להגיד שנדמה לנו, שהצלחנו.

תכירו את "המכונה".

השיטה האוטומטית שתופעל על ידי המכונה תורכב משלושה מאפיינים. הראשון הינו כלל הכניסה, מה צריך לקרות במניה או במדד על מנת שיהיה ראוי לרכישה. יש שישתמשו בביטוי המוכר "איתות קנייה" או "תנאי קנייה". תנאי הקנייה יכול להיות למשל חצייה של ממוצע נע 5 כלפי מעלה או סגירה מתחת לרצועת בולינגר התחתונה. תנאי הקנייה יכול לכלול גם שילוב של כמה כלים ביחד אשר צריכים להתקיים זה לצד זה. המרכיב השני הינו כלל היציאה. מה צריך לקרות בנייר לאחר שקנינו אותו כדי שיהיה זה הזמן לסגור ולחסל את הפוזיציה. כלל היציאה יכול להיות הכלל ההופכי של תנאי הכניסה. לדוגמא, חצייה של ממוצע נע 5 כלפי מטה אך יכול להיות גם כלל אחר לחלוטין. חשוב להדגיש כי תנאי הקנייה ותנאי היציאה חייבים להיות מדויקים וחד משמעיים. "פריצת דשדוש" בלי להגדיר מהו דשדוש לא יוכל להוות כלל שכזה לצורך העניין. גם לא "חציית רמת התנגדות".  המרכיב השלישי שאיננו בגדר חובה אך יכול להיות ההבדל שבין הצלחה לכישלון הוא תנאי הסינון. השאלה שנשאלת כאן הינה האם בכל מצב שמתקיים תנאי הכניסה תתבצע עסקה או שישנם מקרים חריגים שבגינם תיפסל העסקה. למשל, כלל סינון טיפוסי יכול להיות כלל המבוסס על סחירות. ניירות שמחזור המסחר שלו קטן מ-100 אלף ₪ ייפסל.

לעדכונים שוטפים בזמן אמת, ייעוץ ושלל כלים חיוניים

השאירו פרטים ונחזור בהקדם.

אולי יעניין אתכם

Uncategorized

פאנל מקצועי לבעלי רו"ח בשיתוף לשכת רו"ח

לנהל משרד רו"ח זה לא תיק, זה עסק… להגדיל הכנסות, לצמצם הוצאות ולגייס לקוחות-אסטרטגיות וכלים למינוף המשרד
כתבות תוכן

קטנועים כפתרון לפקקים-צפו בפאנל בהשתתפות צח דרוקר, מנכ"ל קבוצת Guideline

פתרונות טכנולוגיים

סרטון אודות מעבר השרתים שלנו למשרדים החדשים

בואו לשמוע כיצד ביצענו מהלך מעבר של חדר מחשב בסיוע של קבוצת הפרוייקטים של HPE ודורקום. תהליך...
שוק ההון

בשביל מה צריך בכלל תוכנה לניתוח טכני?

זנים שונים של סוחרים מאכלסים את שוקי המניות. אלה הסוחרים לטווחים ארוכים, אלה הסוחרים לטווחים קצרים, אחרים...